If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защо мига този индикатор след като понастъпя малко колата.Към 5000 об/мин започва за много малко време.Не го прави винаги(или поне не съм забелязал).Мига само на 1-ва предавка и много рядко на 2-ра но не винаги???????????????
Даа тоя месец като се замисля май не съм ходил на диагностика-време е ,а какво е ЕБД?
Electronic Brake Distribution
тва е вместо "кантара" на по старите модели
част от АБСа е и сигнализира за ядове чрез лампата на ръчната, ама несм много сигурен дали не требе да мигат и двете "абс + ръчна"
та може и да е наистина нивото на спирачната течност де
а за диагностиката докато не станеш пръв приятел с майстора, какъв алфист си )))))))
тва е като едно време фиатаджиите и тенекиджиите, в по ново време опелджийте хихик
Че то последния "майстор" беше егати пед..а.Цъка с език,чеще се по тиквата ,мълча около 7-8 сек. и каза :"а бе нищо и нема бе,екстра си е колата".Отговорът ми: -Е как да няма ,нали те виждам че нещо се чудиш,кажи кво и е.Той:-е нищо и нема като ти кажа ,но ако искаш може да да я поразваля, та да ти угодя.Направо ми идеше да го пребия.
ИЗВОД: Сменям майстора(аз след тоя случай не съм бил на диагностика,мина около месец).Ясно беше,че тоз цървул нищо не разбираше от тва дет показва монитора - нищо че то си пише кое какво е
Какво общо има? Ще я проверя за всеки случай!!!!!!!!!
Таз лампичка служи за сигнализиране при:
1. Дръпната ръчна спирачка
2. Повреда или некоректна работа на ЕБД - светва заедно със лампичката на АБС.
3. Намаляло ниво на спирачната течност.
Първоначално публикувано от slav40
Защо мига този индикатор след като понастъпя малко колата.Към 5000 об/мин започва за много малко време.Не го прави винаги(или поне не съм забелязал).Мига само на 1-ва предавка и много рядко на 2-ра но не винаги???????????????
Значи, мига ти защото ти е намаляло нивото на спирачна течност а когато дадеш газ на 1-ва и на 2-ра ускорението е по голямо и течността се дърпа в задния край на казанчето, а датчика е в по-предния му край и от там се получава това премигване. Ако спреш на стръмен наколн с задницата по посока на наклона също ще ти светне въпросната лампичка. Така, че вероятно накладките ти са за смяна (износили са се и апаратчетата са глътнали доста течност за да може да избутат накладката до диска) или ти изтича течност от някъде (което е по малко вероятно) огледай ги и съм сигурен че ще се убедиш колко малко феродо е останало по тях. А иначе за конкретно временно решаване на проблема долей течност и това е
Долях спирачна терност(много малко).Проверих всички мъркучи,които намерих,не видях никъде да има теч или пък да е текло.Цял ден я юркам по светофарите и проблема вече го няма(само дето бензина свърши).Много благодаря на всички ,че ме "светнахте". А в накладките има още живот....
Comment